Drabbas jag av en ny karensdag om jag blir sjuk igen?

Drabbas jag av en ny karensdag om jag blir sjuk igen? | …

Drabbas jag av en ny karensdag om jag blir sjuk igen? Nej. Om du blir sjuk inom fem dagar ifrån det att du tidigare varit sjuk ska det betraktas som en fortsättning på den tidigare sjukperioden.

När blir det en ny karensdag? | Kommunalarbetaren

Får jag då en ny karensdag? /Orolig uska. Om du till exempel normalt jobbar vardagar, är sjukskriven på måndagen, arbetar tisdag-fredag och blir sjuk igen på lördagen, kommer måndagen bli en ny karensdag. Detta eftersom det då gått mer än fem dagar från den förra sjukskrivningen. Har du tips om en nyhet? Hör av dig! Mest

Så fungerar sjukskrivning – det här behöver du veta | ST

Drabbas jag av en ny karensdag om jag blir sjuk igen? Nej. Om du blir sjuk inom fem dagar ifrån det att du tidigare varit sjuk ska det betraktas som en fortsättning på den tidigare sjukperioden.

När en anställd blir sjuk – verksamt.se

Om en arbetstagare blir sjuk och återgår till arbetet och sedan inom fem kalenderdagar blir sjuk igen, då börjar inte någon ny sjuklöneperiod. Det här innebär att arbetstagaren inte drabbas av en ny karensdag vid återinsjuknandet och att du som arbetsgivare sammanlagt endast betalar ut tretton dagar sjuklön för perioden. Däremot

Om du blir sjuk – forsakringskassan.se

Om det har gått fem kalenderdagar eller mer sedan du var sjuk förra gången så får du en ny karensdag. Måste jag ansöka igen om min läkare förlänger min sjukskrivning? Det beror på vad du svarade på frågan om förlängning av sjukskrivning när du gjorde din ansökan om sjukpenning.

Sjuk medarbetare dag 1–90 – forsakringskassan.se

Om det har gått fem kalenderdagar eller mer när medarbetaren blir sjuk igen, får hen en ny karensdag och en ny sjuklöneperiod påbörjas. Om medarbetaren blir sjuk igen inom fem kalenderdagar från att en tidigare sjukperiod har avslutats, så räknas de dagarna ihop till en och samma sjuklöneperiod.

Det du bör veta om du blir sjuk | Publikt

Även den friskaste kan drabbas av en allvarlig sjukdom. Ibland är det kanske också nödvändigt att stanna hemma någon dag för att kurera sig från en förkylning. Det finns också en ”eåterinsjuknanderegel”e om att den som varit sjuk och sedan blir sjuk igen inom fem kalenderdagar slipper ny karensdag. Den som har en medicinskt väl

Vad händer om jag blir sjuk efter avslag om …

Om man går tillbaka i arbetet och blir sjuk igen efter ca 2 veckor så sjukanmäler man sig till sin arbetsgivaren och det blir en ny karensdag och ny sjuklöneperiod på 14 dagar från arbetsgivaren.

två karensdagar, femdagarsregeln!? – FamiljeLiv.se

 ·

Jun 01, 2010 · Jag ringde FK och frågade och hon sa att om jag varit sjuk och börjar arbeta i dag så får jag ingen ny karensdag förrän på lördag om jag blir sjuk igen. Jag ska alltså ha jobba i fem hela dagar/min arbetstid för att få en ny karensdag, annars inte.

Hur funkar det med karensdagen? Här är allt du behöver …

Vad är en karensdag? Om du är anställd och måste vara hemma från jobbet på grund av sjukdom får du ingen ersättning alls den första dagen, karensdagen. så blir du sjuk igen. Då är det så här: Om du inom loppet av fem dagar efter att du kommit tillbaka till jobbet blir sjuk igen slipper du karensdagen. Men om jag går till